Laatste dag Mora

Gisteravond na het eten een stuk snoek gekregen van buurman Geert. Hij was vanmorgen om 5 uur al op pad om de snoek(70cm.) te vangen die we gisteren hadden zien jagen. Het is hem gelukt en hij smaakte heerlijk. Zoals altijd is het weer koud 's avonds. De kinderen hebben hout gehaald bij de receptie en we maken een kampvuur. Om 2100 gaan we naar binnen en even later steken we de kachel aan. Het is buiten 4 graden.

Vandaag 12 augustus slapen we wat langer uit. De zon staat al hoog aan de hemel en er is geen wolkje aan de lucht. Heerlijk weer, 18 graden. De kinderen gaan afwassen, min of meer vrijwillig!

Dan naar de paardjes. We zijn er al eerder geweest maar Anna wil graag nog een keer. Er is niet zo heel veel te doen. Anna koopt een paardje en Sven een pet van Zweden. Staat hem goed. Vervolgens gaan we naar de fabriek van de Mora messen, ondanks het advies van Wilco. Het is inderdaad niet groot maar ze hebben wel mooi spul. Ik koop 2 keukenmessen en een mes aan de riem en de kinderen krijgen een Mora original. Anna een kleintje en Sven een iets grotere. Prachtig ontwerp en heel scherp. Sven prikt zich al snel.

We halen wat sandwiches bij de ICA en wat cola. Die eten we lekker op. Vervolgens terug naar de camping. Het is heerlijk windstil en de kinderen gaan vissen. Renate trekt de bikini aan en gaat zonnen. Het kan allemaal. De kinderen vangen allebei 2 voortjes.

Ik loop wat besluiteloos rond en trek toch maar mijn hardloopkleren aan. 6 kilometer door de zweedse bossen. Wat een voorrecht en wat een heuvels. Om 1830 steek ik de BBQ aan om hamburgers met alles erop en eraan te maken.

Na het mooie weer is de avond weer koud. We ruimen wat op omdat we morgen vertrekken naar Idre. Kamperen laten we maar uit het hoofd, echt veel te koud 's nachts!

janny

fijn dat jullie het zo naar de zin hebben. ik ben benieuwd naar al die messen.