Een dag in Malmo

Vanmorgen weer lekker tot 930 in bed gelegen. Ik haal eerst verse broodjes en we nemen de tijd voor het ontbijt. Het zonnetje schijnt al lekker. We hebben alleen vanavond wat op het programma, we willen de stad weer in. Is gisteren goed bevallen. De kinderen gaan naar de skateboardbaan in het park en wij drinken koffie. Daarna maken we nog een wandeling langs de zee en proberen de vliegers van ome Cor. Helaas is er niet genoeg wind.

Om 1200 uur pakken we de auto. Eerst even naar het havengebied, even tanken en dan toch even de stad in. De optredens zijn nog niet begonnen, er zijn wel wat kunstvoorstellingen, de winkels zijn natuurlijk open en het is gezellig druk.

We gaan even eten. Het aanbod is hier waanzinnig groot. Van sushi tot hamburgers tot zweedse specialiteiten. (oa. Gefrituurd brood met vele soorten beleg, garnalen, room, tomaaten, olijven enz.) We nemen eerst een heerlijke grote Chileense burger met veel hete saus. Met wat cola gaan we even rustig zitten in een tent op het plein.

We lopen door de winkelsstraten en namen als toetje churros, hebben we ook in Barcelona gehad. Dit is een soort oliebollendeeg, gefrituurd n de vorm van grote patat. Met kaneel en suiker. Heerlijk.

Als we terug gaan naar de auto halen we nog een cappucino. Op elke hoek staat hier wel een Piaggiowagentje met een espressomachine.

Eenmaal op de camping gaan de kinderen weer op de skateboardbaan. Renate en ik gaan even lekker uitgebreid douchen en daarna drinken we een borrel.

Om 1800 uur weer de stad in. Het is hard werken hier. Als eerste staat op het grote poduim Eric Saade. Wij kennen hem niet maar alle anderen in Malmo wel. Het plein staat goed vol. We wachten even op de beste jongen maar het duurt ons te lang. Uit de menigte gaan we weer naar het andere grote plein om eten te scoren. Ditmaal een arabisch oprolbrood met kip, ui, saus en tomaten. Even zitten hoor! Het smaakt weer prima. Nog een klein rondje door de stad, de kinderen nog een Belgische wafel en dan tot slot nog naar het plein voor het postkantoor. Hier staat een rockband maar dat hebben we snel gezien. We zijn moe en gaan lekker naar de caravan. Bij de uitgang van het grote podium staan heel veel meisjes om Erik Saade op te wachten, gekkenhuis zeg.

We staat dit keer in de parkeergarage dus we hoefden niet op de tijd te letten.

Het was de hele dag mooi weer met wat sluierbewolking. Ruim over de 20 graden. Als het morgen ook zo is gaan we lekker even in zee zwemmen.

Ook Malmo is een succes, maar we weten niet waar je vermoeider van raakt, de Stadjan beklimmen of slenteren op het Malmo festival. Allebei erg leuk.

De Turning Torso, van Santiago Calatrava, en Vastra Hamnen hebben we bewaar tot morgen. Vastra Hamnen is een nieuwe wijk met de allure van een wereldstad en Scandinavisch design. Hebben we al een aantal keer bezocht maar als je naar Malmo gaat mag je deze wijk niet overslaan.

opa

Als ik jullie verhalen lees valt het mij op dat wel veel gegeten wordt,moet ook hoor, maar denk aan de lijn.gr.

arjan

eten moet doorgaan! haha