Aankomst in Idre
Vandaag ongeveer 200 kilometer naar Idre. Een prachtige rit door de heuvels van Noord Dalarna. Om elke bocht een meer of stroompje. We stoppen 1 keer om van de omgeving te genieten. De weg wordt wel wat smaller richting Idre.
Om 1300 zijn we op de camping. Niet aan een meer maar aan een snel stromende rivier. Het lijkt hier zelfs wat warmer te zijn. We doen even wat boodschappen voor morgen en bezoeken het verkeersbureau voor wat kaarten van de omgeving. Morgen staat Stadjan op het programma. Een 1100 meter hoge berg die we beklimmen gaan. We zitten nu op 500 meter. Straks maar eens de rugzakken inpakken.
Terug naar de camping rijden we een stukje richting Idre Fjall, een groot skigebeid. Hier zien we op de weg waar we zo naar verlangd hebben, Rendieren! We zien er in totaal 5. Ze zijn erg fotogeniek. Imposante beesten. Kijk maar even in het album. Anna vindt het een kick.
Sven is niet helemaal goed te pas. Hij is vannacht om 1.30 uur wakker geworden met een zere buik en is herstellende. Een paar keer flink naar de WC maar gelukkig niet overgegeven.
Het is hier geweldig mooi en we hebben heel veel plannen en routes die we willen wandelen. Ook het ultieme doel, een eland, gaat lukken volgens de mevrouw van de camping.
Vanavond barbecueën en daarna in de hut aan de rivier een vuurtje stoken. We hebben nog hout over en er zijn ook nog marshmallows.
Er is internet op de camping maar daarvoor moet ik naar de receptie.
Hallo allemaal wat een prachtig weer hebben jullie
Hier regent het heel veel.
Heel veel plezier . Groetjes tante Joke doei.
En de groeten van Oom Cor.